RTU CĒSU FILIĀLĒ ATKLĀTA ATVĒRTĀ TIPA PROTOTIPĒŠANAS DARBNĪCA «theLAB CĒSIS»

Prototipēšnas darbnīca

Foto:  Edgars Špengelis, RTU

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Cēsu filiālē, Piebalgas ielā 3, 28. februārī svinīgi tika atklāta RTU Dizaina fabrikas «theLAB» tīkla reģionālā filiāle – atvērtā tipa prototipēšanas darbnīca «theLAB Cēsis», stiprinot filiāles lomu jaunu inženiertehnisku un zinātņietilpīgu produktu un pakalpojumu radīšanā Vidzemē.

Viens no RTU Cēsu filiāles stratēģiskajiem mērķiem ir inovatīvas uzņēmējdarbības vides veidošana Vidzemē. «theLAB Cēsis» izveide ļaus stiprināt universitātes un uzņēmumu sadarbību, piedāvājot labi aprīkotu vidi, zināšanas un kompetences inovatīvu produktu radīšanai. Jaunā darbnīca būs atvērta kā studentiem un zinātniekiem, tā ideju ģeneratoriem, jaunuzņēmumiem un kompānijām, kas vēlas palielināt savu produktu un pakalpojumu pievienoto vērtību.

«theLAB Cēsis» izveidota sadarbībā ar RTU Dizaina fabriku.

«theLAB Cēsis» aprīkojumā ir 3D skeneris, vairāki 3D printeri, ploteris, CNC kokapstrādes iekārta, slīpmašīna, putuplasta griezējs, urbjmašīnas, dažādi rokas instrumenti un elektroiekārtas. Cēsu filiāles speciālistiem ir kompetences gan dažādu izstrādājumu, detaļu, dizaina objektu, prototipu un funkcionējošu modeļu izstrādē, izmantojot 3D tehnoloģiju iespējas, gan prasmes robotikā un Arduino programmēšanā. «theLAB Cēsis» var kļūt par Vidzemes inovatoru un uzņēmēju tiltu sadarbībai ar RTU Dizaina fabriku – Baltijā vislabāk aprīkoto prototipēšanas darbnīcu, kas nodrošina kvalificētu ekspertu komandu un zinātnisko atbalstu uzņēmējiem, vadītājiem un studentiem, lai radītu inovāciju idejas, augstas pievienotās vērtības produktus un inženiertehniskus risinājumus.

«theLAB Cēsis» ir pirmā atvērtā tipa prototipēšanas darbnīca, ko RTU izveido ārpus Rīgas.