RTU Cēsu filiālē notiks lekcija Aprites ekonomika Latvijā

aprites ekonomika Latvijā

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Cēsu filiālē 1. novembrī un 15. novembrī, plkst. 10 – 12 ar vieslekciju par aprites ekonomiku Latvijā uzstāsies SIA «Vides investīciju fonda» Interreg Baltijas jūras reģiona programmas projekta «Aprites ekonomikas attīstības sekmēšana caur inovatīvu iepirkumu un kapacitātes celšanas aktivitātēm» (Circular PP) eksperte dr.sc.ing. Jana Simanovska.

Divās lekcijās viņa sniegs ieskatu aprites ekonomikas aspektos, tās lomu Eiropas politikā, par iespējām un izaicinājumiem, ko sniedz aprites ekonomikas ieviešana Latvijā.

«Aprites ekonomika sola samazināt enerģijas un resursu patēriņu, sola arī jaunas darba vietas, tai pašā laikā pieprasa jaunus uzņēmējdarbības modeļus. Kādas ir mūsu iespējas to izmantot? Ko nozīmē aprites publiskais iepirkums? Ar ko tas atšķiras no zaļā publiskā iepirkuma?» norāda Jana Simanovska.

Circular PP projekts paredz kapacitātes celšanas aktivitātes visos ar aprites iepir-kumu (zaļo publisko iepirkumu) saistītajos posmos, apskatot, kā vides tā arī sociālos aspektus iepirkuma procedūrā un cieši sadarbojoties ar mazajiem un vidējiem uz-ņēmējiem.

Pasākums paredzēts studentiem, uzņēmumiem un pašvaldību iestādēm. Aicinām pieteikties vieslekcijai, aizpildot pieteikuma anketu: https://ej.uz/zrsj

Pasākuma laikā tiks fotografēts, uzņemtos attēlus RTU Cēsu filiāle var izmantot publicitātei.

Papildu informācija:
Jānis Naglis,
RTU Cēsu filiāles direktora vietnieks
Tālr. 64119003
E-pasts: cesis@rtu.lv