Vieslekcija «Klimata izmaiņas un tehnoloģijas»

Klimata izmaiņas

Foto: Canva.com

Trešdien, 26. septembrī, plkst. 15.30 Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Cēsu filiālē ar vieslekciju «Climate Change and Technologies» uzstāsies Climate-Kick «Pioneers into Practice»  programmas dalībnieks Péter Vigh.

Péter Vigh ir Ungārijas Nacionālās attīstības ministrijas projekta LIFE Klimatu politikas biroja darbinieks un lekcijā viņš sniegs ieskatu par klimata izmaiņām un vai ar tehnoloģiju palīdzību mēs šīs izmaiņas varam apturēt.

«Viedtālruņi, elektriskās automašīnas, kripto valūta un sarakstu vēl var turpināt un turpināt. Tehnoloģijas ar augstāko sniegumu ir pieejamas tik plašam patērētāju lokam kā nekad iepriekš visā cilvēces pastāvēšanas laikā. Tie, kuriem ir pieeja tehnoloģijām, ir ļoti pārliecināti par sevi un uzskata, ka ar tehnoloģiju uzlabojumu mēs varam sasniegt visu. Cilvēku izraisītās klimata pārmaiņas ir viens no lielākajiem draudiem, ar ko saskaramies mūsdienas. Vai ar tehnoloģijām vien būs pietiekoši, lai mēs izglābtu paši sevi?»
………………………
«Smartphones, electric cars, cryptocurrency, and the list can be continued for a very long time. Cutting edge technology is available for the people through consumerism, as never before in the history of human race. Those who have access to technology are very content with themselves, and firmly believe, that we can solve everything with technological improvement. Human induced climate change is one of the biggest threats of our time. Will technology be enough to save us from ourselves?»

Lekcija notiks angļu valodā.
Lekcijas laikā tiks fotografēts. Uzņemtie attēli tiks izmantoti publicitātes vajadzībām.

«Pioneers into Practice» ir Eiropas Inovāciju un tehnoloģijas institūta (EIT) klimata
zināšanu un inovāciju kopienas «Climate-KIC» atbalstīta izglītības un mobilitātes
programma profesionāļiem, kurā apvienojas industrijas pārstāvji, mazie uzņēmumi, augstākās izglītības iestādes, zinātnes institūti, valstiskās un nevalstiskās institūcijas. Programmu Latvijā īsteno RTU, kas ir EIT biedrs.

Noskaties interviju ar Péter RTU Cēsu filiāles facebook lapā