Noslēdzies pirmais Jaunā inženiera nodarbību cikls

jaunais inženieris

Šī gada sākumā RTU Cēsu filiālē tika uzsākts nodarbību ciklu jauniešiem Jaunais inženieris. Vēlme piedalīties nodarbībās bija liela gan jauniešiem no Cēsīm un tuvākās apkārtnes, gan no visa Vidzemes reģiona.

Nodarbību mērķis bija jauniešus iepazīstināt ar inženierzinātnēm un rosināt interesi par tām, veidojot interaktīvas nodarbības, kas balstīts uz praktisko uzdevumu veikšanu. Uzdevumi tika veidoti tā, lai skolēni ne tikai zinātu kā pielietot mūsdienu tehnoloģijas , bet arī izprastu to uzbūvi, piemēram, kā būvēts 3D printeris, kādi ir tā uzbūves principi, kā tas strādā, kur to izmantot, kā to izmantot.
Kā norāda Jaunā inženiera vadītājs Armands Sīlītis: “Nodarbību saturu veidoju tā, lai skolēni gūtu priekšstatu par dažādām inženierzinātņu sfērām, lietas, ko apgūst ikviens inženieris studiju laikā: elektroniku, mehāniku, modelēšanu, rasēšanu, programmēšanu un materiālzinātnes.  Esmu ļoti gandarīts par jauniešiem, kuri apmeklēja nodarbības. Ļoti augsti vērtēju viņu entuziasmu un interesi. Bija jaunieši, kuri devās mājup un patstāvīgi strādāja pie saviem projektiem, domāja un attīstīja savas idejas.”

Atsauksmes no dalībniekiem:

Lauris: “Ļoti patika mācību secīgums un tematika. Domāju, ka dažas lietas jau bija zināmas, bet vienmēr der atkārtot. Ļoti interaktīvs vadītājs, ar humora izjūtu.
Iesaku turpināt Jauno inženieru skolu, tā pamāca daudz un ļauj saprast to, ko vēl nezināji. Pluss vadītājam, atbildēja uz ļoti daudziem grūtiem jautājumiem, kas pierāda, ka zina, ko dara!”

Ingars: “Man ļoti patika Jauno inženieru skolas nodarbības. Tā kā domāju dzīvi saistīt ar programmēšanu, tad par inženieri nekļūšu, bet nodarbībās uzzināju daudz ko jaunu, kas man dzīvē noderēs.”

“Man patika Jauno inženieru skola. Apguvu pāris jaunas zināšanas un citas pilnveidoju. Turpmāk domāšu piedalīties vēl šādos līdzīgos pasākumos.” 

Paldies visiem nodarbību dalībniekiem par entuziasmu, tiksimies nākamajā gādā citās Jaunā inženiera nodarbībās, vai studijās RTU.