VIDZEMES IZGUDROJUMU UN INOVĀCIJU FESTIVĀLS MINOX

Vidzemes izgudrojumu festivāls MINOX

RTU Cēsu filiāle aicina dalībniekus pieteikties Vidzemes izgudrojumu un inovāciju festivālam MINOX.

Ja Tev ir izgudrojums, inovatīva ideja vai risinājums, kādu līdz šim neviens nav piedāvājies, piedalies Vidzemes izgudrojumu un inovāciju festivālā MINOX. Festivāls notiks 2. jūnijā, RTU Cēsu filiālē, Piebalgas ielā 3.

Festivālu rīko RTU Cēsu filiālē, sadarbībā ar izgudrotāju biedrību, «CONNECT Latvija», Latvijas Zinātņu akadēmija un partneriem Vidzemes reģionā. Festivāla mērķis ir popularizētu izgudrotājdarbību un rosinātu kreatīvu un inovatīvu ideju attīstību, to realizāciju realitātē.

Festivāla formāts tiks veidot pēc izstādes principa, kurā dalībniekiem būs iespēja prezentēt un iepazīstināt ar savu izgudrojumu plašāku sabiedrību. Izgudrojumi un inovatīvie risinājumi netiks ierobežoti pēc to izveidotāju profesionālās pieredzes, vecuma vai tapšanas vietas. Tie var būt globāli risinājumi, kas ietekmē sabiedrību kopumā, līdz pat risinājumiem, kas saistīti ar sadzīves lietām. Tā ir lieliska iespēja parādīt savu darbu plašākai sabiedrībai un iespējams atrast investorus, kas būs gatavi ideju komercializēt un padarīt pieejamāku visai sabiedrībai.

Pēc izgudrojumu prezentēšanas Vidzemes izgudrojumu un inovāciju festivālā, to autori varēs piedalīties noslēguma izstādē MINOX 2018, kas norisināsies oktobrī Rīgā.

Festivāla dalībniekus izgudrojumus un inovatīvās idejas izvērtēs žūrija un apbalvos interesantāko projektu autorus. Divu labāko darbu autori Rīgas izstādē, kā balvu saņems apmaksātu lidmašīnas biļeti braucienam uz Anglijas universitāšu pilsētu Kembridžu ar iespēju piedalīties starptautiskā triju dienu izgudrojumu un biznesa izglītības seminārā.
Pēc izstādēm visus projektus plānots publicēt izstādes katalogā, kas būs pieejams bibliotēkās un grāmatnīcās.

Festivāla organizatori aicina ikvienu Vidzemes izgudrotāju un inovāciju autoru pieteikt savus darbus festivālam. Potenciālie izstādes dalībnieki aicināti pieteikties dalībai izstādē līdz 14. maijam, aizpildot pieteikuma anketu: Pieteikuma anketa

Kontaktinformācija:
Gina Mata
MINOX Vidzeme projekta vadītāja
Tālr. 27055177

Informāciju par izstādi Rīgā un citos reģionos atrodama www.minox.lv .