ĒNU DIENA RTU CĒSU FILIĀLĒ

Ēnu diena RTU Cēsu filiālē

Šogad ĒNU DIENĀ jauniešiem bija iespēja sekot radošākajam RTU Cēsu filiāles darbiniekam – laboratorijas vadītājam Armandam Sīlītim. Iepazīties ar viņa ikdienas darba pienākumiem un uzdevumiem.

Armanda darba diena lielākoties tiek aizvadīta laboratorijā, tādēļ ēnas – Emīls Briedis no Cēsu Valsts ģimnāzijas un Voldemārs Veitners no Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts Ģimnāzijas savu darba dienu sāka tieši tur. Ēnas sākumā  tika iepazīstinātās ar laboratorijas aprīkojumu, tehnoloģiju pielietojumu un iespējām, ko tās sniedz. Armands pēc izglītības ir elektroinženieris, viņa profesionālās gaitas ir cieši saistītas ar elektrotehnoloģijām, tādēļ jauniešiem darba uzdevumi bija ļoti praktiski.
Viens no pirmajiem darbiem – 3D printera apkope, izjaukšana, notīrīšana un salikšana. Perfekts veids, kā tehnoloģiju iepazīt no pašiem pamatiem. Emīlam un Voldemāram bija iespēja pašiem izveidot un izdrukāt 3D objektus, iegūt iemaņas lodēšanā un programmēšanā.

Emīls un Voldemārs norādīja, ka labprāt izmantotu RTU Cēsu filiāles laboratorijas sniegtās iespējas mācību procesā. Apgūt programmēšanu un iegūt dziļāku izpratni par 3D printera izmantošanas iespējām.

Par savu pirmo ĒNU DIENU un ēnotājiem gandarīts bija arī laboratorijas vadītājs Armands: “Manas ēnas lieliski tika galā ar uzdotajiem darbiem. Ir redzams, ka jaunieši ir tehniski un radoši domājoši, kas ir inženierim nepieciešamās īpašības. Es ļoti ceru, ka viņi turpinās interesēties par tehniskajām lietām un apsvērs iespēju studēt inženierzinātnes.”