NELABVĒLĪGO LAIKAPSTĀKĻU DĒĻ PĀRCELTA KOSMOSA DIENU CĒSU LIDLAUKĀ

Nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ tiek pārcelta sestdien, 19. augustā, paredzētā Kosmosa diena lidlaukā «Cēsis», Priekuļu novadā. Šādu lēmumu pasākuma rīkotāji pieņēma, balstoties uz aviācijas dienestu rekomendācijām un meteoroloģiskajām prognozēm.  Tiek prognozēts, ka nedēļas nogalē laikapstākļi nebūs piemēroti paredzētajam lidaparātu startam. Kosmosa diena tiek pārcelta uz 9. septembri.

Kosmosa diena pārcelta, rūpīgi izvērtējot profesionālās satelīta laikapstākļu prognozes, kas vēstī par spēcīgu vēju un stiprām lietus gāzēm 19. augustā Cēsu apkārtnē. Šādos apstākļos nav iespējamas iecerētās kosmosa amatieru sacensības, gaisā raidot kosmosa zondes.

Pasākums iecerēts kā vērienīgi sabiedrību izglītojoši kosmosa svētki, gatavojoties 2018. gadā paredzētajam Latvijas pirmās raķetes startam kosmosā.

Projekts «Pirmie Latvijas 100 km kosmosā», kurā norisinās darbs pie raķetes izstrādes, ir Zinātkāres centra ZINOO un «Latvijas Mobilā telefona» iniciatīva, ko atbalsta Rīgas Tehniskā universitāte (RTU), «Elme Messer», «Baltic Laser», kā arī Latvijas Aizsardzības ministrija.

RTU Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultātes Aeronautikas institūta zinātnieki projektā iesaistījušies, veicot aprēķinus par kosmosa raķetes lidojuma trajektoriju.

Click here to add your own text