RTU Cēsu filiāle aicina skolēnus Karjeras dienā uzzināt par aizraujošām un pieprasītām profesijām

Karjeras diena RTU Cēsu filiāle

RTU Cēsu filiāle trešdien, 10. oktobrī, plkst. 14 aicina uz Karjeras dienu, Piebalgas ielā 3. Skolēniem būs iespēja tikties ar profesionāļiem, kuru ikdiena saistīta ar jaunu produktu izstrādi un pozicionēšanu, kā arī personāla vadīšanu un motivēšanu. 

Ceturtā industriālā jeb digitālā revolūcija, ko pašreiz piedzīvojam, ir iespēju un izaicinājumu pilna. Tās ietekmē mainās biznesa pasaule, ražošana un patēriņa paradumi. Šajā Karjeras dienā piedalīsies speciālisti, kuri darbojas nozarēs cieši saistītās ar digitālo revolūciju, lai pastāstītu par prasmēm un iemaņām, kas jāapgūst nākotnes speciālistiem.

Par to, kas īsti ir robotika un kādas perspektīvās paver elektrotehnoloģiju zinības, pastāstīs Artūrs Paugurs. Artūrs ir robotikas inženieris vienā no Latvijas vadošajiem eksporta uzņēmumiem «MikroTik». Artūra aizraušanās ar elektrotehnoloģijām bija pamats studentu laboratorijas izveidei RTU. Šo ideju Artūrs realizēja kopā ar studiju biedriem un uzņēmuma «Latvenergo» atbalstu.

Uzņēmuma «Printfull» programmētājs Kārlis Grīntāls strādā Cēsīs Draugiem Group birojā, bet uzņēmuma produkcija pieejama visā pasaulē. Kārlis dalīsies savā pieredzē par iespējām, ko paver programmētāja profesija un kas viņu šajā nozarē saista.

Kādam prasmēm jāpiemīt nākotnes speciālistam, lai veiksmīgi darbotos dinamiskajā mārketinga nozarē, pastāstīs Kaspars Vīksne, SIA «ZetCOM», digitālā mārketinga speciālists.

Mūsdienās nozaru mijiedarbība prasa daudzpusīgu profesionāļu komandu. Kā filozofijas doktors kļuva par Klimata pārmaiņu speciālistu, dalīsies Peter Vigh. Peter ir Ungārijas Nacionālās attīstības ministrijas projekta LIFE Klimata politikas biroja pārstāvis.  Cēsīs viņš ir ir programmas «Pinoeers into practice» ietvaros.

Par faktoriem, kas jāņem vērā, izvēloties studijas un profesiju, konsultēs RTU Karjeras konsultante Viktorija Gaina.
Par darba vidi, to, ko sagaida darba devējs no potenciālā darba ņēmēja, kā saglabāt motivāciju un spēju apgūt arvien jaunas zināšanas, pastāstīs personālvadības speciāliste no Rumānijas Madalina Doinea.  Madalina, tāpat kā Peter, ir programmas «Pinoeers into practice» dalībniece.

Atsevišķas prezentācijas notiks angļu valodā.
Nodarbības laikā tiks fotografēts. Uzņemtie attēli tiks izmantoti RTU Cēsu filiāles publicitātes vajadzībām.