LEKCIJA UN PRAKTISKĀ NODARBĪBA RTU CĒSU FILIĀLĒ «MĀKSLĪGAIS INTELEKTS «YOUR FUTURE TEACHER MAY NOT BE HUMAN»»

Mākslīgais intelekts lekcija

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU)  Cēsu filiāle aicina ceturtdien, 11. oktobrī, plkst. 15.30 uz lekciju un praktisko nodarbību par mākslīgo intelektu «Your future Teacher may not be Human».

Nodarbības laikā diskutēsim un veiksmi praktiskos uzdevumus saistībā ar mākslīgo intelektu – kā mākslīgais intelekts ietekmēs nākotnes darba tirgu, kādus darbus uzticēsim veikt robotiem, bet ar kādiem var tikt galā tikai cilvēks – ietvaros. Kādas ir mākslīgā intelekta ieviešanas iespējamās sekas, kādi ir ētiskie un drošības jautājumi un risinājumi.
Uzņēmums Tesla sola, ka pašbraucošās automašīnas drīz vien tiks ieviestas ikdienā, bet, ko gan tas nozīmē miljoniem šoferu, kuriem tas var draudēt ar bezdarbu? Vai mākslīgais mūsu sabiedrība ir gatava vēl plašākai mākslīgā intelekta ieviešanai, vai politikas veidotāji un ražotāji ir izvērtējuši, ne tikai mākslīgā intelekta ieviešanas sekas, bet arī draudus.

Praktiskā nodarbība ir paredzēta studentiem, augstskolu pasniedzējiem un skolotājiem.

Nodarbības apraksts angļu valodā:

Despite the fact that AI is already among us, we still hang on the idea that we are unreplaceable. Some of the AI forms can perform even better than humans do.
Do we work for robots or robots work for us? Will Human Touch be just an expression in the years to come? So, where to from here?

Nodarbību vadīs: Madalina Doinea personālvadības speciāliste no Rumānijas un Péter Vigh filozofijas doktors no Ungārijas. Lektori Cēsīs darbojas projekta «PIONEER INTO PRACTICE» ietvaros.

Avoti par mākslīgo internetu saistībā ar lekciju:

  1. “Robots are already starting to take jobs from hourly human workers, and it’s going to continue. Research from McKinsey found that 45% of current jobs can be automated. We need to stop avoiding the situation and create real solutions to help displaced workers. You can’t simply put a stop on technology innovation. Bans often create worse situations than allowing people to innovate but closely watching how we innovate, and the impact to society.”
    Forbes: Robots Will Take Our Jobs And We Need A Plan: 4 Scenarios For The Future
  2. Mākslīgai intelekts ir ļoti gudrs, pat Elon Musk baidās no tā. Bet pastāv daudz kļūdu, kas saistītas ar mākslīgo intelektu, lielos un nozīmīgos IT uzņēmumos. Divi piemēri no  Amazon un Microsoft.
    Trolls turned Tay, Microsoft’s fun millennial AI bot, into a genocidal maniac
    It turns out Amazon’s AI hiring tool discriminated against women