RTU PIRMO REIZI PIEDALĪSIES SARUNU FESTIVĀLĀ «LAMPA» CĒSĪS

rtu festivāls lampa

Ar plašu sarunu programmu un neparastu norises vietu – speciāli izveidotu platformu kokos – Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) ar sadarbības partneriem 29. un 30. jūnijā piedalīsies sarunu festivālā «Lampa» Cēsīs. 

Sarunu sesiju uz platformas KO-KĀ vienojošais elements ir tēma – klimata pārmaiņas. Klimata pārmaiņas ir aktuāls, daudzšķautņains jautājums, kas vietām joprojām tiek apšaubīts. «Vai tas notiek? Kurš atbildīgs/ vainīgs? Kas tiek darīts? Vai tiek darīts? Vai es varu, ko darīt?» Intensīvā programmā tiks aktualizēts jautājums par individuālo, kolektīvo un valstisko atbildību klimata pārmaiņu novēršanā, sadalot to trīs laika nogriežņos – pagātne, tagadne, nākotne.

RTU sadarbības partneri festivālā ir RTU Cēsu filiāle, SIA «ZAAO», AS «Latvenergo», Latvijas Ūdensapgādes un kanalizācijas uzņēmumu asociācija (LŪKA), biedrība «Ekodizaina kompetences centrs», kustība «Zero Waste Latvija» un Vidzemes augstskola. Dalība festivālā tiek nodrošināta ar «Climate -KIC HUB Latvia» atbalstu.

29. jūnijā plānots diskutēt par klimata pārmaiņām, kā tas skar Latviju un ar ko dažādām sabiedrības grupām jārēķinās nākotnē. Par paradumiem un jaunām iespējām laikā, kad patērnieciskums ir pārņēmis lielu daļu sabiedrības. Patēriņa ietekmei uz klimata pārmaiņām un jautājumam. Mārketinga un vides aktīvistu diskusijā runāsim vai samazinoties patēriņam situācija mainītos? Plānots arī runāt par godprātīgu un uz pierādījumiem balstītu klimata pārmaiņu komunikāciju, ne tikai kā veidu informācijas nodošanai, bet arī rīku sociālu problēmu iezīmēšanai un risināšanai.

Gaidāmi arī aizraujoši pieredzes stāsti par to, kā dzīvo pingvīni, kā kūst ledāji un kas notiek aiz Polārā loka. Viena no stāstniecēm būs klimata žurnāliste un filmu režisore Bernice Notenboom, kura 2008. gadā kļuva par pirmo sievieti, kas sasniegusi Ziemeļpolu un Dienvidpolu, pārgājusi Grenlandi ar ledus slēpēm viena gada laikā. 

Savukārt 30. jūnijā notiks sarunas par to, kā atšķirt «eko» no «šmeko» laikā, kad veikalu plauktos un internetā teju ikviens ir «zaļš» vai vismaz izmanto zaļo krāsu. Par aprites ekonomiku kā stūrakmeni jaunā tautsaimniecības produktivitātes un konkurētspējas modelī. Plānots ieskatīties arī nākotnē, zīmējot nākotnes cilvēku un nākotnes ekonomiku, prognozējot tehnoloģiju attīstību. 

Sarunu festivāla «Lampa» izskaņā RTU ar sadarbības partneriem aicinās visus interesentus meklēt domubiedrus un dalīties ar idejām un jau eksistējošiem produktiem, pakalpojumiem un iniciatīvām, kas varētu palīdzēt padarīt Latviju zaļāku!
Pieteikt ideju vai produktu iespējams līdz 22. jūnijam šeit – https://ej.uz/idejuskatuve2018

Paralēli diskusijām notiks arī lekcijas, stāvizrāde SS – Slieku stendaps un interaktīvās darbnīcās. Ar RTU programmu, lektoriem un diskusiju dalībniekiem iespējams iepazīties šeit – https://www.facebook.com/events/201178843848906/