RTU Cēsu filiālē tīklošanās seminārs jaunajiem uzņēmējiem un studentiem

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Cēsu filiālē otrdien, 19. decembrī, norisinājās Valmieras biznesa inkubatora un RTU Cēsu filiāles rīkotais tīklošanās seminārs jaunajiem uzņēmējiem un studentiem.

Pasākuma mērķis bija sadarbības veidošana starp Vidzemes uzņēmumiem un studentiem.
Semināra sākumā jaunie uzņēmēji prezentēja savu uzņēmumu, tā profilu, nākotnes ieceres un iespējamo sadarbības modeli ar studentiem. Uzņēmējiem bija jānorāda uz tām specifiskajām zināšanām un prasmēm, kas nepieciešamas darbiniekam uzņēmuma darbības attīstībai. Savukārt studenti iepazīstināja ar sevi, pastāstot par studiju programmu, kurā studē, tehnoloģiju prasmēm un līdzšinējo darba pieredzi.

Semināra otrajā daļā studenti un uzņēmumi tikās personīgi, lai izrunātu sadarbības iespējas, izprastu jauno uzņēmumu vajadzības un redzējumu, kas nepieciešams turpmākai darbībai, kā arī iespējas, zināšanas un prasmes, ko studenti varētu piedāvāt uzņēmumiem.

Kā norādīja Valmieras biznesa inkubatora vadītājs Jānis Kļaviņš, pasākums ir lieliska iespēja satuvināt biznesa un akadēmisko vidi un iespēja novērot, kā jauno uzņēmumu vadītāji pilda savus pienākumus.