Apbalvoti ideju sacensību «Digitālās ikdienas izaicinājumi» uzvarētāji

22. decembrī notika Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Cēsu filiāles, zinātkāres centra ZINOO un Cēsu pilsētas domes rīkotās ideju sacensības «Digitālās ikdienas izaicinājumi».  

Pirmo vietu un naudas balvu ieguva Paulas Laubergas, Kates Melderes un Toma Rīsmaņa ideja par mobilo lietotni studentiem un skolēniem. Mobilajā lietotnē tiktu izvietota jauniešiem nepieciešamā un svarīgā informācija par konkrētajā pilsētā pieejamajiem pakalpojumiem.  Sākot no informāciju par satiksmes autobusu grafiku, līdz pat prototipēšanas pakalpojumiem. Mobilās lietotnes mērķis ir nodrošināt efektīvu un kvalitatīvu informāciju par iespējām Cēsīs. «Jauniešiem, kuri uzsākuši studijas vai skolas gaitas Cēsīs un nāk no citiem reģioniem, nav viegli atrast informāciju. Sākumā vēl nav draugu un paziņu, kuriem pajautāt. Šāda vietne atvieglotu informācijas procesu un būtu lielisks palīgs jauniešiem iejusties jaunajos apstākļos». 

Otrā vieta komandai par ideju aktīvās atpūtas pasākumu mobilo lietotni. Autori Elmārs Sietiņsons, Haralds Punculis un Roberts Alsbergs. Šajā lietotnē būtu pieejama gan informācija par pasākumiem konkrētajā pilsētā, gan iespēja reģistrēties pasākumam, iegādāties biļetes. Papildu informācija par pakalpojumiem pilsētā, kas būtu saistoši konkrētās lietotnes lietotājiem – viesnīcas, restorāni, izklaides vietas.

Trešo vietu ieguva ideja par mobilo lietotni, kurā lietotāji var uzzināt par tūrisma iespējām konkrētā pilsētā, kā arī nodod informāciju pašvaldībai par nepieciešamajiem uzlabojumiem un problēmām pilsētvidē, sākot ar salauztiem soliņiem līdz pat vides piesārņojumiem.

Žūrijas galvenie vērtēšanas kritēriji bija – problēmas risinājums, radoša pieeja un oriģinalitāte, īstenojamība, risinājuma izstrāde.

Ideju sacensības «Digitālās ikdienas izaicinājumi» notika pirmo reizi, un tās tika rīkotas Eiropas Savienības Pilsētvides attīstības programmas URBACT III projektu TechTown un FLAG-ERA projektu FuturICT2.0 ietvaros.