RTU Cēsu filiāles studentu vizīte «Draugiem Group» birojā

Programmēšana

Otrdien, 7. novembrī, «Draugiem Group» Rīgas birojā ciemojās RTU Cēsu filiāles studenti, kuri ikdienā studē vienīgo studiju programmu Latvijā «Datorsistēmas», ar specializāciju mobilo lietotņu izstrādē.

Dienas pirmajā daļā iedvesmojošais «Draugiem Group» runasvīrs Jānis Palkavnieks studentiem pastāstīja par šī grupas uzņēmuma darbību Latvijā, Kalifornijā, Ziemeļkarolīnā un Barselonā, kā arī par strauji augošajiem uzņēmumiem, kas atrodas «Draugiem Group» sastāvā. RTU Cēsu filiāles studentiem tika izrādīts 2980 kvadrātmetru lielais uzņēmuma birojs, kur darbojas visi 11 «Draugiem Group» uzņēmumi.

Dienas otrajā daļā mobilo lietotņu izstrādes studentiem notika praktiskās nodarbības – darbojoties ar programmēšanas uzdevumiem.

Studiju programma «Datorsistēmas, mobilo lietotņu izstrāde» tiek īstenota RTU Cēsu filiālē sadarbībā ar IT uzņēmumu «Draugiem Group». Tās ietvaros paredzēts nodrošināt prakses vietas programmēšanas studentiem «Draugiem Group» uzņēmumos.
Informāciju tehnoloģiju nozare attīstās ļoti strauji, kas nozīmē, ka programmētāji ir vajadzīgi un pieprasīti gan Latvijā, gan ārpus tās.

Informāciju sagatavoja: Arta Veipa, Uzņēmējdarbības un vadības 2. kursa studente.