Cēsu IT meetup pulcē lielu skaitu interesentu

RTU Cēsu filiālē 22. septembrī norisinājās jau otrais Cēsu IT meetup.

IT meetup pulcēja ievērojamu skaitu informācijas un komunikāciju tehnoloģiju nozares pārstāvju, studentu un interesentu no Cēsu novada un apkārtējā reģiona.

Tikšanos atklāja Jānis Olekšs, programmatūru izstrādātājs no uzņēmuma Accenture.  Jānis dalījās savā pieredzē, kā nodrošināt lietotājam draudzīgu interfeisu un veidot produktu, kas balstīts lietotāju pieredzē. Kāpēc daži produkti, kurus attīsta nozares līderi, tomēr nesasniedz savu auditoriju un nolemti aizmirstībai vai kalpo, kā uzskatāmi neveiksmju piemēri.

Par to kādēļ prototipēt ir svarīgi un kā veidot efektīvu sadarbību ar klientu pastāstīja Kārlis Kalniņš pakalpojumu dizaineris no Wunder Latvia. Galvenās atziņas – prototipu būs vienmēr vieglāk mainīt, kā realizētu produktu. Lai izvairītos no pārpratumiem, vienmēr klientam prezentējiet produktu klātienē!

Viena no veiksmīgākā datu vizualizācijas jaunuzņēmuma Infogram līdzdibinātājām grafiskā dizainere Alise Semjonova atklāja savas stratēģijas darbā ar klientiem – vērot, intervēt, veikt aptaujas, runāt un komunicēt ar klientu. Tas ne tikai ļauj izstrādāt uz lietotāju vērstu dizainu, bet arī paskatīties uz savu produktu no citas perspektīvas – klienta acīm – un mainīt savu uztveri par produktu.

RTU Modelēšanas un imitācijas katedras profesors Egils Ginters pastāstīja par starptautisku un starpdisciplināru projektu FuturICT 2.0 «Plaša mēroga eksperimenti un simulācijas otrās paaudzes nākotnes IKT» . Profesors aicināja Cēsu IT kopienu aktīvi iesaistīties projektā. Projekta mērķis ir apvienot sociālo un informācijas un komunikācijas tehnoloģiju zinātņu pārstāvjus un izstrādāt vīziju un vadlīnijas ilgtspējīgai nākotnes informācijas tehnoloģiju attīstībai.

Cēsis IT meetup organizē RTU Cēsu filiāle un koprades māja Skola6. Tikšanās notiek Eiropas Strukturālo un investīciju fondu mērķa “Eiropas teritoriālā sadarbība” programmas URBACT III projekta “TechTown” gaitā.